10.0
Toplamda 1 oy verildi.
Adblock Tespit Edildi! Adblock ile bu partı izleyemezsiniz. Lütfen reklam engelleyici eklentinizi devre dışı bırakınız ve sayfayı yenileyiniz!
Roma
İMDb Puanı 7.4

Roma

-

Roma'da Aşk Başka

Rüyaların, tutkuların, anıların ve kadınların yönetmeni Riminili Federico Fellini, Roma ile İtalyanın en sinematografik kentine yakından bakıyor ve kendi Romasını anlatıyor. Filmin bir diğer adının, Fellininin Roması olması son derece anlamlı.Yarı-otobiyografik, yarı düşsel Roma, sinemacının Riminiden Romaya taşındığı dönemde yaşadıklarından esinleniyor. Peter Gonzalesin yönetmeni canlandırdığı filmde Marcello Mastroianni, Alberto Sordi ve Gore Vidal gibi oyuncular izleyiciyi selamlasa da, filmin başrolünde Roma var. Konuklarıyla anlam kazanan, rengini içinde yaşayan insanlardan alan o rengarenk şehir... Belki de Fellininin çılgın ve melankolik bilinçaltına en yakın olan yer...
  Tür: Dram , Komedi
  1. Aki Kaurismaki: ‘İşçiler Henüz Kendi Varoluşlarını Gerçekleştirememişler Midir?
      4 hafta Önce   22
    Aki Kaurismaki: ‘İşçiler Henüz Kendi Varoluşlarını Gerçekleştirememişler Midir? Aki Kaurismäki Fin bir yönetmendir. Aslında Kaurismaki’den bahsederken ‘şu ülkenin yönetmenidir.’ diye bir yargıda bulunmak ele almış olduğu filmler açısından pek de doğru değildir, çünkü 1990 yapımı ‘Bir Katil Kiraladım’ adlı filminde  bahsettiği gibi ‘işçilerin vatanları yoktur.’ 
    Kaurismäki Sinemasında İşçi Sınıfı Temsili
      4 hafta Önce   22
    Kaurismäki Sinemasında İşçi Sınıfı Temsili Sinema kariyerine Dostoyevski’nin Suç ve Ceza’sının bir uyarlaması olan Rikos Ja Rangaistus filmiyle başlayan Fin senarist ve yönetmen Aki Kaurismäki, 80’li yıllardan beri kendine has bir tavırla proletaryanın sinemadaki temsilcilerinden biri olmaya devam ediyor.
    Beş Maddede Bo Widerberg
      4 hafta Önce   26
    Beş Maddede Bo Widerberg İsveç sinemasının yıllar yılı Bergman’la özdeşlemesine isyan eden, “yatay bir sinemaya” gerek duyulduğunu ileri süren bir yönetmendir Bo Widerberg. İşçi sınıfı anlatılarına, sıradan insanların hayatlarına odaklanan Bo Widerberg sinemasını Kaan Denk beş başlıkta inceliyor.
    Werner Herzog Filmlerinde Antropolojik Yaklaşımlar ve Yerli İmgeler
      2 ay Önce   59
    Werner Herzog Filmlerinde Antropolojik Yaklaşımlar ve Yerli İmgeler Werner Herzog, çeşitli coğrafyalarda çektiği filmlerin çekim aşamasında ya da sonrasında kolonyal hafızanın peşini bırakmadığını belirtir. Yönetmenin bu serzenişi çalışmanın temel çıkış noktasını oluşturmaktadır. Herzog amacının evrensel gerçeklerin imgelerini çoğaltmak olduğunu söylese de yarattığı imgeler, bölgesel tarihi tümüyle dışlar mı? Filmlerde, sömürü tarihiyle toplumsal hafıza arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu sorularla oluşturulan temel argüman, Herzog filmlerinin bölgelerin sosyo-politik tarihini dışlamadığı, filmlerin imgeler üzerinden post kolonyal bir eleştiriyi mümkün kıldığıdır. Çalışmada, Alman kolonyal tarihindeki kolonyal fantezilerin toplumsal koşullarla olan ilişkisini açığa çıkarmak için “soylu vahşi” (noble savage) ve“German Indianthusiasm” kavramları kuramsal çerçeveye dâhil edilmiştir.
    Wong Kar-Wai: Adı Konmamış Bir Aşk Üçlemesi
      5 ay Önce   106
    Wong Kar-Wai: Adı Konmamış Bir Aşk Üçlemesi Yıllarca telefon melodim olan Yumeji’s Theme’i her duyduğumda ağır ağır, bastığım her adımı hissederek, elimin dokunduğu her yerde iz bıraktığımı fark ettirecek lirik bir yavaşlıkta hareket etmeme; küçükken en sevdiğim şarkının California Dreaming olduğunu ergenliğimde hatırlatarak bugünüme yepyeni anlamlarla taşımama ve tüm bunların ötesinde söylenememiş sözlerin, yarım kalmış dokunuşların, yitik geçmişin, yalnızlığın ağırlığını daha iyi görüp kucaklamama vesile olan Wong Kar-Wai kim bilir başkalarına nasıl dokunmuştur ve daha da dokunacaktır.
Yorum Alanı

37 − = 30