1. American Gangster
    Tüm Bilgiler
    American Gangster Biyografi, Suç 
    Türkçe Dublaj
    Bumpy Johnson adındaki patronu ve mentorunun ölümünü takiben Frank Lucas, kendisini, Manhattan?ın Harlem bölgesindeki eroin ithalatı işinin temel şahıs ilan eder. Direkt olarak Güney Doğu Asya?dan mal almaktadır ve ABD?ye bu malları getirtmek için değişik bir metod dener. Bunun sonucu olarak sokaklarda halihazırda uygun olan mallar arasında üstünlük elde eder ki bir de daha ucuzdur. New York mafyası ile işbirliği yaparak pozisyonunu garanti altına alır. Bu aynı sürede, narkotikten mesul Richie Roberts adında kendini adamış, dürüst bir polisin gerçek hikayesini de anlatan bir filmdir.
    • 2007
    • ABD,İngiltere
    • IMDb 7.8
    • 241
    • 0
    Coffee and Cigarettes
    Tüm Bilgiler
    Coffee and Cigarettes Dram, Komedi 
    Türkçe Altyazı
    Farklı zamanlarda ve farklı mekanlarda insanlar hayat, müzik, sinema gibi konularda sohbet ederler. Fazla ortak noktaları olmayan bu insanların tek ortak paydası ise sigara ve kahvedir. Bazıları her ikisine de bağımlıdır, bazıları nefret eder, ayrıca bırakmaya çalışanlar, başlamayı düşünenler de eksik değildir. Hepsi birbirinden ilginç kısa filmler, kimi zaman son derece eğlenceli kimi zaman da beklenmeyen bir hüzün barındırmaktadır .
    • 2003
    • ABD
    • IMDb 7
    • 195
    • 0
    Ghost Dog: The Way of the Samurai
    Tüm Bilgiler
    Ghost Dog: The Way of the Samurai Dram, Suç 
    Türkçe Altyazı
    Ghost Dog'un hayat dinamiklerini sadece 2 olgu belirliyor. Birincisi Hagakure: The Way of the Samurai isimli bir kitap. Ötekisi ise seneler evvel onu ölümden kurtarmış olan lokal bir gangster. Kendini samuray gibi eğiten bu tuhaf adam, içgüdüsel olarak kendisini ölümden kurtaran adama büyük bir sadakat duyduğu için, her şeyi yapabilecek bir silah * Jim Jarmusch'un yönettiği Ghost Dog, ünlü yönetmenin her zamanki dokunuşlarını da bünyesinde barındırıyor.
    • 1999
    • ABD,Almanya,Fransa,Japonya
    • IMDb 7.5
    • 292
    • 0
RZA Haberleri
Merhum yönetmen sadece Yeni Dalga'nın başlamasına yardımcı olmakla kalmadı, sinemanın dilini de sonsuza dek değiştirdi.
  •   112
  •   0
Yazımıza hemen Yoshida’nın hayatı, kariyeri ve sineması üzerine bir şeyler karalamaya başlamadan önce aslında merak edilen soruya cevap vermek doğru olacaktır. Çok büyük bir ihtimalle bugüne kadar adını dahi duymadığınız bir yönetmenle ilgili böylesine geniş çaplı bir yazıyla karşılaşınca haliyle yönetmenin kim olduğunu merak ediyorsunuzdur. Ama bir yerden sonra esas merak edilen şey neden bu yönetmeni yazımıza konu olarak seçtiğimiz. İlk olarak söyleyebileceğim şey aslında Yoshida’nın, adı sinema tarihinde sıklıkla geçmesi gereken biri olmasına karşın bu derece unutulmuş olmasına duyulan üzüntüdür. Çünkü yönetmenin ortaya çıkardığı işler ve sinemaya yaklaşımı bakımından eksiksiz bir usta ve de dahi olduğunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Bir diğer söyleyebileceğim şey de yönetmenle ilgili sadece Türkçe’de değil özellikle bu konuda oldukça geniş bir arşive sahip Fransızca ve İngilizce dillerinde yayın yapan mecralarda da herhangi bir derli toplu bilginin bulunmuyor olması. Elbette bu bizlere yazıyı hazırlarken çok büyük zorluklar olarak geri döndü. Ama her şeyden öte yönetmeni seçmemizdeki en önemli faktör Yoshida’nın yıllar önce temellerini attığı sinemasal kuramı bugün yeniden dillendirmeyi ve üzerine düşünmeyi istememizdir.
  •   145
  •   0
Sinema da diğer sanat disiplinleri gibi çağının ruhunu yansıtan öyküler anlatır. Modern dönem aygıtı olarak içinde bulunduğu toplumun değerlerinden etkilenen sinema politik, ekonomik ve kültürel değişimlerden bağımsız değildir. Her ülke sineması kendi kültüründen beslenerek ürettiği filmler ile bir tür toplumsal ayna görevi görür. Seyirci izlediği her filmde o ülkenin sosyal ve kültürel yapısına da tanıklık eder. Sinema ticari yapısının yanı sıra aynı zamanda hem bir kültür oluşturucu hem de bir kültür aktarıcıdır. Kültür aktarıcısı olarak sinema oldukça güçlüdür ve aynı zamanda ülkelerin görsel hafızasını oluşturur. İran sineması da var olduğu toplumun değerlerinden yola çıkarak ticari ürünlerin yanı sıra Dünya’da kabul görmüş önemli sanatsal eserler vermiştir. İran sineması devrimden önce ticari ve aynı zamanda Yeni Dalga akımının ilk dönemini yaşamış devrimden sonra ise bu akımın en verimli dönemine tanıklık etmiştir. Yönetmenlerin kişisel dünyalarını görselleştirerek aktardıkları sinemasal ürünler aynı zamanda yaşadıkları toplumun yansımasıdır. Majid Majidi’de İran toplumunda yetişmiş ve İran Yeni Dalga sinemasının son kuşak temsilcileri arasındadır. Kendi coğrafyasında ülkesinin kültürel ve sosyal değerlerinden etkilenerek filmler üreten Majidi’nin anlatı dilindeki çok katmanlılık İran sanatlarındaki zenginlikten kaynaklanmaktadır. İslami görüşten yola çıkarak yaptığı filmleri genel insani değerlere vurgu yapmaktadır. Sinemada gerçekçilik yaklaşımını benimseyen Majidi cennetin çocukları filmi ile oldukça doğal ve yalın bir anlatım diliyle çocuk masumiyeti üzerinden insan doğasını yansıtan bir anlatı sunmuştur. Çocuk bakış açısıyla aktardığı ahlak ve erdem gibi unsurları işlediği ‘Cennetin Çocukları’ filmi dış gerçekliği olduğu gibi aktaran sade bir anlatı diline sahiptir. Filmde kamera kullanımının yanı sıra aydınlatma ve mekan unsuru da gözün algıladığı biçimde aktarılmıştır.
  •   187
  •   0