10.0
Toplamda 1 oy verildi.
Adblock Tespit Edildi! Adblock ile bu partı izleyemezsiniz. Lütfen reklam engelleyici eklentinizi devre dışı bırakınız ve sayfayı yenileyiniz!
Memorias Del Subdesarrollo
İMDb Puanı 7.6

Memorias Del Subdesarrollo

-

Az Gelişmişliğin Anıları

Varlıklı bir aileden gelen burjuva çocuğu Sergio, ailesi ve arkadaşlarının aksine ülkesi Küba'yı terk etmeyerek olan biteni anlamlandırmaya çalışır. Her zaman bir şeyler yazmak isteyen ancak bir türlü vakit bulamayan Sergio, devrimle birlikte olanların yanında kendi amacını ve anlamını da sorgulamaya başlayacaktır.

Kariyerine belgesel yönetmenliğiyle başlayıp devrim sonrasında belgeselci yanını koruyarak çektiği sosyal içerikli filmlerin ardından son dönemlerinde romantik komedilere yönelen Küba’lı efsane yönetmen Tomás Gutiérrez Alea’nın 1968 yapımı filmi Memorias Del Subdesarrollo (Memories of Underdevelopment) - Az Gelişmişliğin Anıları, hem kapitalizme hem de sosyalizme getirdiği eleştireler nedeniyle hiçbir kesim tarafından sahiplenilmeyen, unutulmuş başyapıtlardan biri.
  Tür: Dram
  1. En İyi 10 Varoluşçu Film!
      10 ay Önce   168
    En İyi 10 Varoluşçu Film! Varoluşçuluk, Fransız felsefeci Jean-Paul Sartre’ın “varoluş özden önce gelir” deyimi ile açıklanabilir. Buna göre varoluşçuluk fikir yapısında bir insan kendi sonuna sahip değildir çünkü insan varlığı sadece kendisinden öte diyazn edildiğinde hayata geçer. Varoluşçu felsefeye göre bir insan yaşamadan önce de vardır ve yaşantısına anlam katmak zorundadır çünkü o, sadece kendine ne yapıyorsa odur.
Yorum Alanı

77 − = 70