5.0
Toplamda 0 oy verildi.
Adblock Tespit Edildi! Adblock ile bu partı izleyemezsiniz. Lütfen reklam engelleyici eklentinizi devre dışı bırakınız ve sayfayı yenileyiniz!
Je, Tu, il, Elle
İMDb Puanı 6.8

Je, Tu, il, Elle

-

Ben, Sen, O

1974 yapımı Je, Tu, il, Elle (I, You, He, She) - Ben, Sen, O, O filminin konusu; Bir kadın, bir ayı aşkın bir süre boyunca toz şeker yiyerek ayrılığın üstesinden gelmeye çalışır. Odasını iki kez boyar, mobilyaların yerini değiştirir; aşığına tekrar ve tekrar bir mektup yazar, halihazırda yazmış olduklarını berrak bir hale getirir. Tüm sayfaları zemine yayar; uzanır ve bekler. Nihayet şekeri bitmiştir. Açtır, evi terk eder. Bir kamyonu durdurur. O ve kamyon şoförü karanlık boyunca ilerler, lokanta ve barlarda vakit geçirirler. Kamyon şoförü, ondan mastürbasyon yapmasını ister; kadın, kabul eder. Kamyon şoförü; karısı, çocukları ve cinsel hayatı hakkında konuşur. Kadın, aşığının dairesine varır. Bir kadın, ona burada kalamayacağını belirtir. O ise aç olduğunu söyler, böylece aşığı ona yiyecek getirir, geceyi de dairede geçirmesine izin verir. Sevişirler...
  Tür: Dram , Romantik
  1. Werner Herzog Filmlerinde Antropolojik Yaklaşımlar ve Yerli İmgeler
      1 hafta Önce   11
    Werner Herzog Filmlerinde Antropolojik Yaklaşımlar ve Yerli İmgeler Werner Herzog, çeşitli coğrafyalarda çektiği filmlerin çekim aşamasında ya da sonrasında kolonyal hafızanın peşini bırakmadığını belirtir. Yönetmenin bu serzenişi çalışmanın temel çıkış noktasını oluşturmaktadır. Herzog amacının evrensel gerçeklerin imgelerini çoğaltmak olduğunu söylese de yarattığı imgeler, bölgesel tarihi tümüyle dışlar mı? Filmlerde, sömürü tarihiyle toplumsal hafıza arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu sorularla oluşturulan temel argüman, Herzog filmlerinin bölgelerin sosyo-politik tarihini dışlamadığı, filmlerin imgeler üzerinden post kolonyal bir eleştiriyi mümkün kıldığıdır. Çalışmada, Alman kolonyal tarihindeki kolonyal fantezilerin toplumsal koşullarla olan ilişkisini açığa çıkarmak için “soylu vahşi” (noble savage) ve“German Indianthusiasm” kavramları kuramsal çerçeveye dâhil edilmiştir.
    İngilizce Olmayan En İyi 100 Film
      5 ay Önce   63
    İngilizce Olmayan En İyi 100 Film BBC Kültür, dünya sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerini belirlemek için 43 ülkeden 209 film eleştirmeninin görüşlerine başvurdu. İşte ilk 100'e giren filmler…
    En İyi 10 Varoluşçu Film!
      10 ay Önce   168
    En İyi 10 Varoluşçu Film! Varoluşçuluk, Fransız felsefeci Jean-Paul Sartre’ın “varoluş özden önce gelir” deyimi ile açıklanabilir. Buna göre varoluşçuluk fikir yapısında bir insan kendi sonuna sahip değildir çünkü insan varlığı sadece kendisinden öte diyazn edildiğinde hayata geçer. Varoluşçu felsefeye göre bir insan yaşamadan önce de vardır ve yaşantısına anlam katmak zorundadır çünkü o, sadece kendine ne yapıyorsa odur.
    Wes Anderson’ın En Çok Etkilendiği Filmler
      11 ay Önce   147
    Wes Anderson’ın En Çok Etkilendiği Filmler The Grand Budapest Hotel ve Moonrise Kingdom gibi fimlerle tanınan yönetmen Wes Anderson'ın, sinema sanatında kendi dilini oluştururken ona en çok ilham veren, en çok katkı sağlayan filmler, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine değerinde.
    En İyi 10 Louis Malle Filmi
      11 ay Önce   155
    En İyi 10 Louis Malle Filmi İlk filmi olan Elevator to the Gallows vesilesiyle Louis Malle ismini Yeni Dalga akımına hiç dahil etmeyen sinema yazarları da mevcuttur. Bu yönetmeni belli bir tür ya da akımın içinde anmak zordur. Çünkü yüksek burjuva bir aileden gelen, iyi eğitim almış, 2. Dünya Savaşı yılları acı hatıralarla zihnine kazınmış bir sanatçı olan Malle, olağanüstü hayat birikimini tematik bir devamlılık içeren filmlere dönüştürmek yerine, türden türe sıçrayan bir kariyeri tercih etmiştir. Kimi, otobiyografik öğeler de içeren yapıtlarıyla, kara filmden belgesele, dramdan komediye her türde başarısını yinelemiş, Fransız Sineması’ndaki ustalığını ilerleyen yıllarda Hollywood’da da kabul ettirmeyi başarmıştır. Hangi dilde, ne türde film çekerse çeksin, sinemaseverlerin kalbindeki yeri ise asla değişmemiştir.
Yorum Alanı

5 + 2 =